Selecteer een pagina

Ik heb ontzettend genoten!

Heel fijn om jou in mijn huiskamer te gast te hebben. Hoop je snel weer ergens te horen. -Josee-

Dit smaakt naar meer!

Fantastische middag... heel mooi. -Wim-

Mooi en krachtig gezongen, origineel.

We hebben ervan genoten! -Jan en Tanja-

Heel mooi concert…

…ik ben fan! -Gerda-

Het was heerlijk om naar je te luisteren!

En erg leuk dat je jouw persoonlijke verhaal in de muziek legt. -Hilde-

Supergaaf optreden

…bij m’n buren vanmiddag. Je hebt me geraakt. -Mieke-

Je vertolkt emoties prachtig!

Heel veel succes! -Yvon-

Je hebt een prachtige stem!

Heel fijn om naar te luisteren! Leuke verhalen ook die je erbij vertelt. We hebben genoten. – Wim en Jacqueline –
Muziek maken is zo fijn! En ik mag het vrijwel elke dag doen. Ik treed op met bands en orkesten, als solo artiest of akoestisch met gitaar. Met mijn nieuwe folk/americana trio Magnolia (musicNL) timmeren we nu flink aan de weg. Bovendien schrijf ik eigen nummers en houd ik van improviseren. Als jazz geen stijl zou zijn maar een levenswijze, dan is dat op m’n lijf geschreven. Vrijheid in muziek maken vind ik enorm belangrijk.

Album
Momenteel werk ik aan mijn tweede album. Er zijn al een heleboel liedjes die wachten op de perfectie van een plaat. Mijn eerste cd ‘Way of the Water’ werd lovend ontvangen! Dat stimuleert om door te gaan en om meer van mezelf te laten zien. Het tweede album zal intiemer zijn en akoestische folk instrumenten zoals mandoline, contrabas en banjo spelen een hoofdrol. Mijn inspiratie komt momenteel van artiesten als Sarah Jarosz, Bonnie Raitt en Chris Thile.

Muzikantenleven
Ik ben begonnen met dwarsfluit spelen. Melodieën van Bach en Dvorák staan in mijn muzikale geheugen gegrift. Maar in mijn puberteit wilde ik meer, ik wilde woorden gebruiken en de vibraties van mijn stem door mijn lijf voelen. Alternatieve songs van Tori Amos, Radiohead en Pearl Jam heb ik grijs gedraaid en mee geblèrd voor de spiegel.
Ik ben conservatorium gaan doen terwijl ik geen clou had van het muzikanten bestaan. Ik wilde gewoon muziek maken en daarin door blijven groeien. Dat is nooit gestopt, ik leer elke dag nog bij. Elk optreden, elke tekst die ik maak, elke les die ik krijg of geef is waardevol. Ik doe wat ik ben. Ik treed veel op met verschillende bands. Vaak in kleine akoestische setting, maar ook met grote bands zingen we naast Nederland ook in Berlijn, München, Londen, Zürich en Dubrovnik.

Enkele hoogtepunten?
Mijn eerste cd release! Een solo tour door Australië. Een duet zingen met Karin Bloemen. Backing vocals zingen bij Johnny Logan voor 5000 man. Maar ook een huiskamer concert in mijn thuis stad Arnhem is een hoogtepunt, wanneer een dame na het optreden naar me toekomt en zegt: Dat liedje ‘Windvlaag’ is het mooiste herfstliedje dat ik óóit heb gehoord.

Muzikaal leider
Het samen zingen heeft mij altijd gefascineerd. Een groep mensen die dezelfde klanken en trillingen voortbrengen, dat verbindt. Sinds enkele jaren ben ik me in de kunst gaan verdiepen en heb ik de master Vocal Leadership gestudeerd. Voor mij maken expressie, kracht en eigenheid in een koor het tot iets moois en levendigs. Ik ben, samen met Merel Martens, muzikaal leider van de fantastische groep Voïsz (Utrecht) en daarnaast ook Eigen Wijs (Elst). Daarvoor zong ik zelf in het Dutch Organic Choir, waarin we buiten de gebaande paden werkten. Geen dirigent, veel improvisatie, eigen nummers, beleving en samenwerking.